• MENU

over

ons

Startpunt is 1998, via via hoorde Ed dat er in Brammetje een chef-kok gezocht werd. Hij kwam uit Midwoud, had al heel wat ervaring opgedaan in allerlei restaurants en hotels. ED Ging als 17-jarige naar de koksschool. Het leerlingwezen, dus vier dagen aan het fornuis en een dag in de schoolbanken.

Van een klein restaurant waar dertig plaatsen waren tot het Lido en Krasnapolsky waar wel duizend gasten kunnen dineren. Ed heeft het allemaal meegemaakt. Van 1998 tot 2003 zwaaide Ed de scepter in de keuken van bistro Brammetje. Dezelfde zaak als waar hij nu ook weer achter de pitten staat. Maar nu is het zijn eigendom. Of eigenlijk dat van zijn vrouw Mieke en hem.

De twee leerden elkaar kennen toe Ed besloot het West-Friese Midwoud te verruilen voor het voormalig eiland Wieringen. In de Aurora bar leerde hij Mieke kennen. Al snel woonden de twee samen.

Mieke komt uit de visserijwereld, haar ouders hadden een kotter in Den Oever. In 1994 stak Mieke ook haar voelsprieten uit in de horecawereld en nam snackbar ’t Skrale End en later de kiosk op Lutjestrand over. Het was vaste prik voor de inwoners van Wieringen om ‘effe naar Mieke’ te gaan. Waarmee ze uiteraard bedoelden dat ze een patatje of andere snack gingen halen. Mieke werd een begrip. En daarom hebben de twee besloten om het restaurant aan de N99 dat ze sinds oktober 2012 overgenomen hebben, ook die naam te geven: Mieke’s eten en drinken.

Het concept is laagdrempelig. Ed en Mieke streven naar een huiskamersfeer in hun restaurant. ‘Het moet gemoedelijk zijn, kindvriendelijk, betaalbaar, de gasten moeten zich welkom voelen. Op het menu komen herkenbare gerechten. Daarvoor willen we zoveel mogelijk samenwerken met regionale leveranciers. De vis hoofdzakelijk van de vismarkt in Den Oever. Groentes , fruit en aardappelen en het vlees uit de regio. En seizoensgebonden koken.

Dat wil niet zeggen, dat we de kaart helemaal omgooien, want de hardlopers blijven uiteraard. Maar dan serveren we er bijvoorbeeld producten uit dat seizoen bij. En in  de herfst/winter, gaat er ook wild op de kaart. In de zomer lichtere gerechten, in de mosseltijd mosselen en asperges wanneer ze er zijn.’

Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de keuken als cateringbedrijf. Of dat nu voor vijftig hapjes op een verjaardag is of voor een compleet warm en koud buffet. De mogelijkheden zijn legio, van bijvoorbeeld ontbijt, lunch, high tea, diner tot feest avond, en bespreekbaar.

Kinderen zijn meer dan welkom bij Ed en Mieke. Speciaal voor de kleinsten is er een knutsel- en kleurhoek. Op hun eigen bankje is het rustig voor de andere gasten en horen ze er toch helemaal bij. ‘Het wordt zeker geen herriehoek. Ze kunnen er lekker bezig zijn.’

Mieke's eten & drinken

Rijksstraatweg 15

1777PE Hippolytushoef

Tel. 0227-592585

Openingstijden

Donderdag – vanaf 16:00 uur

Vrijdag – vanaf 16:00 uur

Zaterdag – vanaf 16:00 uur

Zondag – vanaf 16:00 uur

  • MENU